"Édes"lapjai
sponsored links
Ezzel a sütivel, versenyre jelentkezem, "Anyukám féltve õrzött receptje..." címmel, a feltételek Itt, Illéskrisznél találhatók! Remélem, megállja majd a helyét, ez az Édesanyám és Nagymamám által sütött, habkönnyû, légies sütemény.
Édesanyám nagyon jó háziasszony volt, rengeteget sütött, fõzött, szerintem Tõle örököltem,a fõzés iránti szeretetemet. Elég korán, tíz évesen, fakanalat adott a kezembe, amit már akkor, elõszeretettel használtam!
Édesanyám nagyon jó háziasszony volt, rengeteget sütött, fõzött, szerintem Tõle örököltem,a fõzés iránti szeretetemet. Elég korán, tíz évesen, fakanalat adott a kezembe, amit már akkor, elõszeretettel használtam!
Még a napokban szemezgettem ezzel a recepttel, ami ott díszeleg az Édesanyám keze írásával, a kedvenc szakácskönyve elsõ lapján: "Édes" lapjai. Édes, Anyai nagyanyám volt, mindenki így szólította, az õ nevét viseli a sütemény is! Bízom benne, hogy elnyeri a tetszéseteket!
Hozzávalók:
- 20 dkg. margarin
- 1 tojás
- 2-3 ek. tej
- 1 mk. szalakálé (szalalkáli?)
- csipetnyi só
- liszt amennyit felvesz, kb. 60 dkg.
Krém: ...